Boot huren in de geheimzinnige waterwereld van het Ilperveld

Verhuur
Boot huren
© Menno Schaefer
Verhuur

LET OP: i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus is onze botenverhuur gesloten. We hopen in de loop van 2021 weer open te kunnen.

 

Zelf varen door veenweidegebied in Landsmeer

Even weg van alle drukte thuis of op je werk? Alleen, met vrienden of met de hele familie zorgeloos een dag het water op. We bieden in de zomerweekenden en -woensdagmiddagen kano’s en roeiboten om te genieten van geheimzinnige waterwereld van het Ilperveld. Je zult verrast zijn door de stilte, het wuivende riet, de vogels, zoogdieren en de geur van watermunt. Een onvergetelijke ervaring! Je kunt kiezen uit verschillende vaarroutes die gemarkeerd zijn op het water. En je krijgt een plattegrond met routes mee. Let op onze openingstijden!

Meer informatie over het Ilperveld

Bootjes en prijzen (van april tot oktober)

  • Fluisterboot. De boot is uitgerust met een stille elektrische motor, makkelijk te besturen. De boot biedt ruimte aan maximaal 5 volwassenen en 2 kinderen. Prijs € 20,- per uur, natuurpashouders krijgen € 4,- korting (max. 1 boot).
  • Kayak. Er is keuze uit 1 persoons of 2 persoons kayaks. Per persoon is één lange peddel met twee bladen beschikbaar. Prijs € 6,- per uur, natuurpashouders krijgen € 1,- korting (max. 1 kayak).
  • Canadese Kano. Deze kano biedt plaats aan 3 personen maximaal. Per persoon is één korte peddel met één blad beschikbaar. Prijs € 10,- per uur, natuurpashouders krijgen € 3,- korting (max. 1 kano).
  • Roeiboot. De boot biedt ruimte aan maximaal 4 volwassenen of 5 kinderen. De boot is uitgerust met twee roeispanen. Prijs € 5,- per uur, natuurpashouders 1e twee uur gratis (max. 1 roeiboot).
  • Zwemvest en verrekijker. We hebben voor kinderen zwemvesten beschikbaar in verschillende maten. Prijs zwemvest € 2,50. Leen gerust een verrekijker om vogels van dichtbij te bekijken. Prijs verrekijker € 5,-

Betaling met pinpas

Betalen kan uitsluitend met je pinpas. De borg bedraagt € 70,- voor fluisterboten en € 20,- voor alle andere boten. Via de pin storten we na afloop de borg direct weer terug. Je betaalt voor de gereserveerde tijd, ook als je eerder terug bent. Bij overschrijving van de gereserveerde tijd, brengen we de extra tijd in rekening. Natuurpashouders krijgen korting, op vertoon van een geldige Noord-Hollandse Natuurpas. De korting geldt voor de huur van 1 boot. Breng de pas dus mee.

Reserveren via telefoon of e-mail

Een bootje reserveren is mogelijk op zaterdag (vanaf mei) en zondag (vanaf april), tijdens het vaarseizoen (van april t/m september). De openingstijden zijn van 10.00 tot 16:30 uur. Vanaf juni t/m augustus kan men ook een bootje reserveren voor woensdagmiddag. De openingstijden zijn dan van 12.00 tot 16:30 uur. We raden je aan om tijdig een boot te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Op zonnige dagen zijn vaak alle bootjes snel verhuurd. Door de week kun je tijdens kantooruren bellen met tel. 088-006 44 00 of stuur een bericht naar info@landschapnoordholland.nl.

Voor last-minute reserveringen in het weekend kun je niet per mail reserveren. Bel dan 06-33319666 (vanaf 10.00 uur).

Kano Ilperveld

Praktische informatie

Reserveer per e-mail

Fluisterboot

De beste manier om het Ilperveld te ontdekken

Met een fluisterboot de natuur in is extra speciaal. Doordat de boot nagenoeg geen geluid produceert, komen de vogels op en in het water dichtbij. Je verstoort ze niet, maar maakt mee hoe ze reageren op bijvoorbeeld een roofvogel die rondvliegt, een flinke zwerm vogels die overvliegt of geritsel in het gras. Zo word je een beetje deel van de natuur. Als je er optimaal van wil genieten, staak dan zo nu en dan het gesprek aan boord. In stilte beleef je meer.

Reserveer een bootje
Fluisterboot
© Katinka Krijgsman
Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.