Struinen door Amsterdamse stadsjungle van de Lange Bretten

Routes
Lange Bretten
Routes

NS-wandeling van Halfweg naar Amsterdam-Sloterdijk

Waar je ook bent in de Lange Bretten, de stad lijkt hier ver weg. Deze smalle natuurstrook tussen station Sloterdijk en station Halfweg is een wildernis vol planten, dieren en bloemen. Het gebiedje, 10 km lang, 500 m breed, ligt goed verscholen tussen snelwegen, kantoren en bedrijven. Amsterdam zoals je het nog niet kende! 

Een avontuurlijke tocht door de Amsterdamse stadsjungle

Je loopt door open velden, ruige bossen, over slingerende paden en grasdijken, klimt hier en daar over een hek en neemt een trekpontje. Spannend voor meewandelende kinderen vanaf 10 jaar. Helemaal in de herfst, want dan hult de Lange Bretten zich in zijn zondagse pak: drassig en vol bessen en bramen. Laarzen aan, regenjas mee: we gaan op ‘Brettenjacht’

Extra informatie

  • Honden zijn niet toegestaan, vanwege schapen op de dijk.
  • Veel onverharde paden, het kan drassig zijn.
  • Tip: trek hoge wandelschoenen aan en een lange broek is handig i.v.m. bramenstruiken en brandnetel

Deze route is ook beschikbaar als GPX-bestand. Wanneer je de route aanvraagt, ontvang je zowel een routebeschrijving (PDF) als een GPX-bestand.

Wandelroute Lange Bretten

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven