Struinen door Amsterdamse stadsjungle van de Lange Bretten

Routes
Lange Bretten
© Dutchphoto
Routes

NS-wandeling van Halfweg naar Amsterdam-Sloterdijk

Amsterdam zoals je het nog niet kende! Een verrassende wandeling door de Lange Bretten; een groene wildernis vol bijzondere planten en dieren. Wandel over grasdijken, langs slootjes en kanalen, volg slingerende onverharde paadjes. Trek jezelf met het pontje over de sloot, kruip onder omgevallen bomen door en steek voorzichtig het smalle bielzenbruggetje over. Een echt avontuur!

Onderweg: slingerende struikpaadjes, Schotse Hooglanders en duindoorns

De Lange Bretten bestaat uit een aaneenschakeling van bossen, moerassen, heuvels, oude dijken, sloten en kanalen. Het gebied is een wildernis. Hoewel wegen, industrie en woonwijken nooit ver weg zijn, leven er dieren als waterspitsmuis en rugstreeppad. Bunzing, vos en hermelijn leven er samen met Schotse hooglanders en Hollandse landgeiten. Roerdomp, buizerd, koekoek en bruine kiekendief komen er graag. Er groeien wilgen, berken en meidoorns, maar ook duindoorn. En dat is bijzonder, want de meeste duindoorns komen, zoals de naam suggereert, alleen in duingebieden voor.

Let op

Op dit moment (april 2020) is het eerste klaphekje door iemand afgesloten met een hangslot. Hier is melding van gemaakt. Maar gelukkig kan je onder aan de dijk makkelijk over het hek klimmen. 's Winters en bij regen zijn enkele stukjes vrij nat. Goede waterdichte schoenen zijn dan handig.

Wandelroute Lange Bretten

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?