Ontdek 'verborgen' Waddeneiland Wieringen

Routes
Lopen langs de dijk
© Ronald van Wijk
Routes

Verrassingstocht door oude dorpen en over holle weggetjes

Wieringen is een ‘verborgen’ Waddeneiland vol sporen van de laatste ijstijd. Door de afsluiting van het Amsteldiep in 1924, de aanleg van de Afsluitdijk en de Wieringermeerpolder ging Wieringen op in de Noordkop. Maar het zit nog vol verborgen verhalen, oude dorpen, hoogteverschillen, holle weggetjes, uitgestrekte weilanden. Overigens mag de hond aangelijnd mee.

Onderweg: vis proeven, natuurgebied het Oeverse Schor en zeehonden spotten

Je loopt door de haven van Den Oever. Er is volop bedrijvigheid, overal is vis te ruiken en te proeven. Buitendijks ligt natuurgebied het Oeverse Schor. Met zijn zilte bodem een walhalla voor bijzondere planten en zwermen vogels. En met een beetje geluk kun je vanaf de Molgerdijk ook nog een zeehond zien!

Zeehond / Gerard Bos

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Roelf Hovinga
© Cees de Jonge

Ontvang tips van de boswachter

Onze boswachters kennen de mooiste plekjes. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand tips en routes om de Noord-Hollandse natuur te ontdekken.

Naar boven
Weekendje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.