Ontdek het oude Voetstappenpad en de rijkdom van het Gooi

Routes
Voetstappenpad
© Arjan Meijer
Routes

Wandelroute rond Hilversum

Al in de jaren dertig van de vorige eeuw is er rond Hilversum een Voetstappenpad uitgezet, zo genoemd naar de bewegwijzering die bestaat uit lage betonnen palen met daarin een voetafdruk. De hele wandeling is 26,5 kilometer lang, maar kan goed in delen verkend worden. Loop de route met de klok mee. Er is veel te zien: uitgestrekte heidevelden met grafheuvels, sfeervolle oude bossen en historisch agrarisch landschap.

Onderweg: Historische stuwwallen van 150 duizend jaar oud

Door het Goois Natuurreservaat en het IVN Gooi en Omstreken is het pad in 1997 hersteld. Het toont de hele rijkdom van het Gooi en de omgeving van Hilversum, gelegen op oude stuwwallen van 150 duizend jaar oud. Bijzonderheden over natuur, archeologie, prehistorie en landschap staan beschreven in een boekje dat te bestellen is bij het Goois Natuurreservaat. Ook handig om de route goed te kunnen volgen.

Heide / F.X. Heij

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven