Foodwalk: fiets door VOC-steden en boomgaarden van West-Friesland

Routes
Enkhuizen
© Henk van Bruggen
Routes

Fietsroute door VOC-steden, fruitboomgaarden en over dijken

Een fraaie fietsroute door het uiterste puntje van Westfriesland; waar het landschap gekenmerkt wordt door fruitboomgaarden, dorpszichten over de weilanden en natuurlijk zijn ligging aan het Marker- en IJsselmeer. Deze route strekt zich uit tussen de karakteristieke VOC-steden Enkhuizen en Hoorn, waarbij je eerst door het kleinschalige landschap fietst en vervolgens geniet van het uitzicht vanaf de dijk.

Het Streekbos, pluk vlierbessen, vlierbloesem en walnoten

Onderweg fiets je door het Streekbos. In het Streekbos mag, met mate, geplukt worden van de vlieren (bessen en bloemschermen) en mogen walnoten geraapt worden. De vlierbloesem kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het bakken van lekkere zoete pannenkoeken.

Beemster bloeiende fruitbomen / J.G. Twint

Praktische informatie

Bekijk de route op foodwalks.nl

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven