Fiets een rondje om Haarlem langs buitenplaatsen, duin, bos en polder

Routes
Huize Leyduin / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen
Routes

Fietsroute om Haarlem

Deze route biedt veel totaal verschillende landschappen. In het westen gaat hij door de binnenduinrand met buitenplaatsen, parken en bossen. Aan de oostkant liggen het oude polderland en de drooggemaakte Haarlemmermeer met oude dorpen als Spaarndam en Spaarnwoude. Bijzonder zijn de oevers van De Liede met de lepelaarskolonie pal naast het fietspad.

Onderweg: fiets langs historische buitenplaats Leyduin

Onderweg kom je langs buitenplaats Leyduin. Rijke lieden uit vorige eeuwen ontvluchtten ’s zomers de stank van de stad en lieten hun buitenplaatsen met grote huizen bouwen in de binnenduinrand, zo ook Leyduin, Woestduin en Vinkenduin. De parken werden vaak ontworpen door tuinarchitecten van naam. Landschap Noord-Holland en andere organisaties zorgen voor ze.

Lepelaars aan de Liede 01 / Peter Zwitser

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven