Zwerven door de Amsterdamse stadsjungle van de Lange Bretten

Excursies
De lange Bretten, vos in polder
Excursies

Struinen door de ruige stadswildernis De Lange Bretten

Amsterdam zoals je het nog niet kende! Een verrassende wandeling door de Lange Bretten; een groene wildernis vol bijzondere planten en dieren. Wandel over grasdijken, langs slootjes en kanalen, volg slingerende onverharde paadjes. Trek jezelf met het pontje over de sloot, kruip onder omgevallen bomen door en steek voorzichtig het smalle bielzenbruggetje over. Een echt avontuur en altijd vrij toegankelijk!

De boswachter vertelt: slingerende struikpaadjes, Schotse Hooglanders en duindoorns

Om dit grote natuurgebied bij de Amsterdammers wat beter te leren kennen neemt de boswachter van Landschap Noord-Holland u graag mee op een zwerftocht. We maken een flinke wandeling door het bos, de rietvelden en ruigtes van De Lange Bretten. De boswachter vertelt over het ontstaan van het gebied, de dieren en planten, het natuurbeheer en alles wat we onderweg tegen komen. Een afwisselend landschap met natuur vol variatie en veel verschillende bewoners. We komen onderweg vast roofvogels tegen, konijnen en sporen van de vos. Er groeien zelfs orchideeën! 

 Tips van de boswachter

  • De wandeling start op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg.
  • Trek goede wandelschoenen aan.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Reserveren is in verband met corona verplicht. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

  • Lees hier meer over de maatregelen die bij ons gelden rondom het coronavirus. 

Wandelroute Lange Bretten

Praktische informatie

Cover M3 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven