Wintergasten op buitenplaats Leyduin

Excursies
Keep vrouw / Menno Schaefer
© Menno Schaefer
Excursies

Winter op Leyduin

Buitenplaats Leyduin is in dit jaargetijde een mooie plek om diverse vogels te bewonderen. De bomen hebben geen blad meer en dat maakt het zoeken naar vogels een stuk makkelijker! Ook zijn er nu vogels die in de zomer niet te zien zijn. In Scandinavië en Noord-Rusland is het nu zo koud dat veel wintergasten hun heil zoeken in Nederland.
Zo is de keep, ‘de Scandinavische vink’ in grote getalen aanwezig om zich tegoed te doen aan beukennootjes. En bijvoorbeeld de koperwiek is druk met het zoeken naar bessen in onze struwelen.

Veel verschillende soorten

Leyduin kent een enorme variatie aan landschapjes, van oud bos tot vochtige strandvlaktes. Van lange rechte lanen tot kronkelende paden langs de beek. Deze variatie zorgt ervoor dat veel vogelsoorten zich hier thuis voelen. Roofvogels, zangvogels, steltlopers, spechten, ganzen en eenden. Je kan ze op Leyduin allemaal tegenkomen.

Tip

  • Trek goede wandelschoenen aan.
  • Als je een kijker hebt, neem die dan mee.
Gasterij Leyduin / Johan Stuart

Praktische informatie

cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven