Wintergasten in de Eilandspolder: bekijk ze vanuit de excursieboot

Excursies
Winterse eilandspolder
Excursies

Varend langs smienten, goudplevieren en wuivend riet

Duizenden wintergasten vliegen rond in de Eilandspolder. Er zijn vooral smienten te zien die zich in grote aantallen te goed doen aan het gras. Een schitterende eendensoort die, als de groep opvliegt, voor een indrukwekkende belevenis zorgt. 
Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren op de weilanden. En zien we nog een slechtvalk? Het schilderachtige riet langs de route, wuivend in de wind, is prachtig! In de excursieboot is de natuur van de Eilandspolder nog indrukwekkender...

Tips

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
Smient
© Menno Schaefer

Praktische informatie

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M4 2023 liggend

Benieuwd naar ons magazine?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.