Waterbeestjes zoeken op buitenplaats Leyduin

Excursies
Waterbeestjes scheppen / Dutchphoto
© Dutchphoto
Excursies

Waterbeestjes zoeken met de boswachter op buitenplaats Leyduin

Waterbeestjes zoeken is leuk! Vandaag kun je ze samen met de boswachter proberen te vinden op buitenplaats Leyduin. Daar is veel water en we gaan vandaag onderzoeken wat daar allemaal in leeft. Wat dacht je van een waterschorpioen, een spinnende of geelgerande watertor of de gevaarlijk uitziende visetende libellelarven. En natuurlijk de enige giftige spin van Nederland, de waterspin. Laat ‘m maar niet aan je moeder zien…

Met schepnet, loeppot en zoekkaart ben je een echte onderzoeker

We zoeken een leuk plekje en dan krijg je een schepnetje om aan de slag te gaan. Deze mag je gerust ook door de bagger scheppen, daar zitten de meeste diertjes! Zit er al wat in? Dan kun je op de zoekkaart die je krijgt proberen uit te vinden hoe de diertjes die je hebt gevangen heten. Sommige zijn heel klein. Maar met het loeppotje dat je kunt gebruiken worden ze een stuk groter. Kun je goed zien hoe grappig sommige eruitzien!

Tip van de boswachter

  • Neem een vriendje of vriendinnetje mee, dan is het nóg leuker!
  • Trek laarzen aan of schoenen die tegen een stootje kunnen en kleding die vies mag worden
  • Heb je een eigen schepnet? Neem die mee!
  • Ouders zijn welkom en kunnen gratis mee, maar mogen ook lekker gaan lunchen in de Gasterij
kikker

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven