VOLGEBOEKT Winter vaarexcursie door de Eilandspolder

Excursies
riet eilandspolder
© Jaap Zomerdijk
Excursies

Op zoek naar smienten

De weidevogels zijn verdwenen en duizenden wintergasten zijn gearriveerd in de Eilandspolder. Er zijn vooral smienten te zien. De sloten en meertjes zijn er vol van. Daar liggen ze te rusten en 's nachts doen ze zich tegoed aan het sappige gras in de weilanden. Het is een schitterende eendensoort die, als de groep opvliegt, voor een indrukwekkende belevenis zorgt. Maar waarom vliegen ze op? Komt er misschien een slechtvalk jagen?

Langs goudplevieren en wuivend riet

Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren in de weilanden. En het schilderachtige riet langs de route, wuivend in de wind, is prachtig! Vanuit onze fluisterboot is de natuur van de Eilandspolder nog indrukwekkender...

Tips van de boswachter

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
Torenvalk
© Menno Schaefer

Praktische informatie

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven