VOLGEBOEKT - 1e Pinksterdag: op zoek naar weidevogels met hun jongen in het Ilperveld

Excursies
Weidevogelbescherming
Excursies

Vertederende weidevogels

In de mooiste tijd van het jaar vaart de fluisterboot uiteraard ook uit. Vaar mee en geniet van de natuur vanaf het water in het fraaie Ilperveld, onder de rook van Amsterdam. De vaartocht gaat tussen de vele eilandjes van trilveen door en onderweg ontdek je de schoonheid van dit prachtige natuurgebied.

De schipper en gids vertellen je onderweg over de bijzonderheden en wijzen je o.a. op de weidevogels en hun jongen en de bloeiende voorjaarsbloemen aan de waterkant.
Afhankelijk van het weer is het goed mogelijk dat de rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer te voorschijn. De gids laat het je allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen. Beleef een fantastische middag in natuurgebied Ilperveld. 

Tips van de boswachter

  • Met de excursieboot kun je echt heel dichtbij de weidevogels komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! 
  • Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het zelfs eind mei nog fris zijn.
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op als je met een rolstoel mee wilt.
Amsterdam Wetlands - veenherstel Ilperveld

Praktische informatie

cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?