Vogelrotsexcursie voor Roots Vogelmagazine

Excursies
Broedrots / Do van Dijck
© Do van Dijck
Excursies

Speciaal voor Roots Vogelmagazine organiseren we een speciale excursie naar het Balgzand en de vogelrots in de Balgzandpolder.

Programma

We gaan eerst naar het wad bij laagwater op het Balgzand. Dan zie je waarom hier zoveel wadvogels naar voedsel komen zoeken. Er zijn leenschoenen beschikbaar en het traject is wel wat zwaar lopen (nat en modderig).

Daarna volgt een lunch (broodjes en koffie/thee).

Vervolgens bezoeken we de Vogelrots en kijken we naar de vele vogelsoorten die binnenkomen tijdens hoogwater. Het stuk van 3 km vanaf het Natuurinformatiecentrum richting Vogelrots gaat gezamenlijk per aanwezige fietsen via de Waddendijk, tussentijds wordt gestopt en uitleg gegeven over vogels. Het is niet mogelijk dit gedeelte per auto te doen.

Je kunt op deze dag de volgende vogelsoorten tegenkomen: bergeend, dwergstern, kleine plevier, kluut, kokmeeuw, lepelaar, oeverloper, oeverzwaluw, scholekster, visdief, zwartkopmeeuw.

Let op: alleen toegankelijk voor lezers Roots Vogelmagazine

Maximaal 30 personen (vol is vol)

Kluut / Gerard Bos

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven