Vleermuisexcursie in Bennebroekbos

Excursies
Dwergvleermuis / Dutchphoto
© Dutchphoto
Excursies

Spannende nacht in het bos

Overdag is het fijn wandelen in het rustige Bennebroekbos. In de schaduw van de oude, grote bomen kunnen omwonenden en bezoekers ontspannen en tot rust komen. ’s Avonds nemen heel andere bewoners het bos over. Vleermuizen ontwaken als de zon ondergaat en benutten de lanen en waterpartijen om te jagen. Al vliegend zoeken ze met hun radarsysteem naar muggen en andere vliegende insecten.

De geluiden die ze maken zijn onhoorbaar voor het menselijk oor, maar daar is de batdetector voor uitgevonden. Een speciaal apparaat waarmee de signalen van de langs vliegende vleermuizen voor ons hoorbaar worden. Omdat elke soort zijn eigen geluid maakt kun je nu ook herkennen welke er over vliegt. Onze gids neemt een aantal van deze detectoren mee, zodat je de vliegende jagers zelf kunt spotten.

Deze vleermuisexcursie voert door het donkere bos langs de schimmen van grote bomen, nachtelijk gefladder en wie-weet-wat-nog-meer?

Tips van de boswachter

  • Kinderen zijn van harte welkom
  • Trek stevige schoenen aan
bennebroekbos

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven