Vaartocht voor jong en oud naar Paaseiland in Ilperveld

Excursies
Ganzeneieren / Ger Holman
© Ger Holman
Excursies

Varen tussen de eilandjes vol weidevogels

Deze vaartocht op tweede Paasdag is voor jong en oud en is een hele leuke manier om kennis te maken met de fraaie natuur, zo vlak boven Amsterdam.
Ilperveld is een stil en prachtig watergebied met honderden eilandjes. In het voorjaar is het er heel druk met weidevogels, je hoort ze overal om je heen en ziet ze buitelen in de lucht.
Tijdens het varen naar het Paaseiland en op het eiland zelf zal de gids vertellen wat we verder zoal aan planten en dieren tegen kunnen komen. 

Paaseieren zoeken

Op het eiland kunnen kinderen Paaseieren gaan zoeken. Als het meezit komt ook de Paashaas uit zijn schuilplek te voorschijn en zien we hem over het eiland hollen. Er is een leuke prijs voor het kind die de naam van de Paashaas kan raden op die dag. 

Voor de kleintjes die niet kunnen zwemmen is een zwemvest verplicht. Op bezoekerscentrum Ilperveld zijn wel wat (kleine) zwemvestjes aanwezig, maar niet veel. 
Heb je zelf zo'n zwemvestje dan is het fijn als je deze mee neemt. 

Vaarexcursie Ilperveld familie / Klaas Ros

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven