Vaartocht naar weidevogels in Eilandspolder

Excursies
riet eilandspolder
© Jaap Zomerdijk
Excursies

Heerlijke lente geluiden in de polder

Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto’s zijn terug uit Afrika en beginnen nu met broeden. Ze zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen. Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken.
Onderweg stappen we uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen.

Voorjaarsvaartochten

Op drie zondagen in april kan je meevaren op onze fluisterboot. De natuurgids begeleidt de vaartocht en vertelt je de leukste weetjes over het gebied, en over de vogels. Ook laat de gids je ervaren hoe het is om op trilveen te lopen!

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
natuurtocht eilandspolder

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven