Steltlopers op het schor

Excursies
Steltlopers op Balgzand / Joke Huijser-Spekken
© Joke Huijser-Spekken
Excursies

Trekvogels op Balgzand

Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. Vogels zoals de kanoet en de bonte strandloper trekken twee keer per jaar duizenden kilometers. Op Balgzand houden zij een tussenstop om uit te rusten en vooral om hun voorraad vet aan te vullen. Velen blijven zelfs de hele winter. Rust, ongestoord kunnen eten en zo min mogelijk energieverbruik door opvliegen is van levensbelang. 

Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie ga je samen met een gids toch een bezoek brengen. 
Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Tip van de boswachter

  • Neem uw verrekijker mee, dan ziet u veel meer!
  • In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Wij kunnen tot 25 fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook vogels te zien.
  • Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Excursie Balgzand
© Dutchphoto

Praktische informatie

cover november

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over winter in het bos van Woestduin, wintergasten en bijzondere waarnemingen in onze gebieden. Met fietsroute (46 km) Zuid-Kennemerland. 

Naar boven