Rondleiding langs kookpotten en kanonnen. Met lunch!

Excursies
Fort K'IJK / Aart Jan van Mossel
© Fort K'IJK / Aart Jan van Mossel
Excursies

Neem een kijkje in een echt fort

Leer alles over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later een prachtig uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Deze rondleiding is niet geschikt voor jonge kinderen.

Soldatenlunch

Voorafgaand aan de rondleiding krijg je een heerlijke lunch in de Poterne, het centrale deel van het fort. De lunch bestaat uit een drankje naar keuze, landbrood (wit of bruin) met ham of Old Amsterdam-kaas of een landbroodtosti met ham of kaas.

Eén van de forten uit de Stelling van Amsterdam

Fort K’ijk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap.

Poterne met theeschenkerij / Sabine van Keulen

Praktische informatie

Magazine 1 2019

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer van alles over de Noordduinen, stinsenplanten en weidevogels. En nog veel meer! Inclusief uitneembare wandelroute door de Noordduinen en de Zandpolder bij Groote Keeten.

Naar boven