Rol van de vrouw in het Ilperveld - Vaartocht

Excursies
Ilperpad in het Ilperveld / Dutchphoto
© Dutchphoto
Excursies

Eilanden met vrouwennamen

Alle eilanden in het Ilperveld hebben een naam. Heel vaak hebben ze een vrouwennaam. Tijdens deze vaartocht vertelt een gids van de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer over de achtergrond daarvan. Maar ook over de rol van de vrouw in de landbouw en de bloeiende eierenhandel in Landsmeer.

De vaartocht wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Geschiedenis dat het thema heeft Zij/Hij. Deze vaartocht organiseren we in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer.

Stap aan boord en vaar mee door dit prachtige veenweidegebied. De schipper vaart je tussen de vele eilandjes door naar de locaties waar je iets terug kan zien van het boerenleven in dit gebied. Onderweg vertelt de gids van de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer over de bijzondere rol van de vrouw bij het ontstaan van het Ilperveld en de rol van de vrouw in het dorp Landsmeer en de bloeiende handel in eendeneieren. 

Er is ook een vaartocht op zondag 20 oktober.

Ilperveld uitzichtpunt / Klaas Ros
© Klaas Ros

Praktische informatie

Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven