Op zoek naar vleermuizen in het fraaie Wildrijk

Excursies
Grijze grootoorvleermuis
© Paul van Hoof
Excursies

Wandel door het Wildrijk op zoek naar vleermuizen

Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan. Je ziet ze razend snel langs de boomtoppen door de lucht schieten op zoek naar insecten.  In Wildrijk komen verschillende soorten voor.

Ervaren gids met batdetector

Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kunnen we ze  toch te horen krijgen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo komen we te weten welke soorten hier rondvliegen. Met wat geluk krijgen we ze te zien in het licht van de lamp van de gids. Ook voor kinderen een hele leuke natuurervaring.

Wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam. Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes. De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied.

Tips van de boswachter

  • Reserveren is verplicht i.v.m. corona. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
  • Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en we houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

  • Kinderen zijn van harte welkom.
Wildrijk / K. Leek
© Koos Leek

Praktische informatie

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.