Op zoek naar vleermuizen in Eilandspolder

Excursies
Eilandspolder omgeving Graft / I.E.H. Deppe
© I.E.H. Deppe
Excursies

Bijzondere belevenis op het water

We vertrekken in de schemer vanuit het botenhuis en tijdens de vaartocht valt de nacht. Een bijzondere belevenis, want in het duister beleef je de natuur heel anders, zeker op het water in de prachtige Eilandspolder!

Op dit magische moment tussen dag en nacht komen de vleermuizen tevoorschijn. Zij gaan opzoek naar insecten en vliegen wendbaar door de donkere lucht.
De geluiden die ze maken zijn voor het menselijk oor nauwelijks hoorbaar. De gids heeft een batdetector bij zich. Daarmee worden de geluiden waarneembaar en zo kun je de vleermuizen horen aankomen. En omdat iedere soort een eigen geluid maakt kunnen we ze op naam brengen.
Met wat geluk krijgen we ze ook te zien in het licht van de lamp van de gids. Is het een laatvlieger, een watervleermuis?

Tip

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
Grijze grootoorvleermuis
© Paul van Hoof

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven