Ontdekkingstocht door de Helderse Duinen

Excursies
Wandelroute Helderse Duinen
Excursies

Ontdek onze duinen met geschiedenis

De tocht begint in de voormalige waterleidingduinen, onderdeel van de Helderse Duinen. Dit deel van de duinen is doorgaans afgesloten voor publiek, maar tijdens deze wandeling zwerven we er gewoon doorheen. Een unieke kans om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied.
De ontdekkingstocht voert vervolgens door de Grafelijkheidsduinen. Dit was vroeger het bezit van de Graven van Egmont, die het als jachtgebied gebruikten. Nu grazen er Schotse Hooglanders en enkele Konikpaarden. Tegenwoordig heeft dit duin de Natura 2000 status, dit betekent dat er speciale bescherming plaatsvindt van dier- en plantensoorten.

Augustus in de duinen!

Elk jaargetijde heeft zijn eigen schoonheid. Wat is er te zien in de zomer, welke planten en bloemen kom je tegen?  Misschien zien we onderweg al de eerste trekvogels naar het zuiden vliegen. We laten ons verrassen en houden oren en ogen open! Een en ander hangt natuurlijk sterk af van het weer.
Alles bij elkaar zijn we vier en een half uur onderweg. Halverwege zoeken we een mooie plek om te lunchen. Neem zelf eten en drinken mee!

Tips van de boswachter

  • Trek goede wandelschoenen aan en neem eten en drinken mee voor onderweg.
  • Deze flinke zwerftocht is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  • Als je een verrekijker hebt, neem deze dan mee.
  • Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Wandelaars

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven