Natuurvaartocht: wintergasten in Eilandspolder

Excursies
Smient
© Gerard Bos
Excursies

Met de fluisterboot op zoek naar goudplevieren en smienten

De weidevogels zijn verdwenen en duizenden wintergasten zijn gearriveerd in Eilandspolder. Er zijn vooral smienten te zien. De sloten en meertjes zijn er vol van. Daar liggen ze te rusten en 's nachts doen ze zich tegoed aan het sappige gras in de weilanden. Het is een schitterende eendensoort die, als de groep opvliegt, voor een indrukwekkende belevenis zorgt. Maar waarom vliegen ze op? Komt er misschien een slechtvalk jagen?

Fluisterend langs Goudplevieren en wuivend riet

Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren in de weilanden. En het schilderachtige riet langs de route, wuivend in de wind, is prachtig! Vanuit onze fluisterboot is de natuur van Eilandspolder nog indrukwekkender...

Tips van de boswachter

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
natuurtocht eilandspolder

Praktische informatie

cover november

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over winter in het bos van Woestduin, wintergasten en bijzondere waarnemingen in onze gebieden. Met fietsroute (46 km) Zuid-Kennemerland. 

Naar boven