Historische rondleiding in Fort Krommeniedijk

Excursies
Fort KIJK
© S. van Keulen
Excursies

Neem een kijkje in een echt fort

Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Deze rondleiding is niet geschikt voor jonge kinderen.

Fort K'IJK onderdeel van de Stelling van Amsterdam

Fort K’IJK is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Volg ook de audiotour om meer te weten te komen over de Stelling en de omliggende natuur!

Tips

  • Voor of na de rondleiding kun je in de theeschenkerij een heerlijke kop thee of koffie drinken met iets lekkers erbij 
  • Reserveren is in verband met corona verplicht. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten 
  • Lees hier meer over de maatregelen die bij ons gelden rondom het coronavirus. 
Excursie bij Fort K'IJK
© Mischa den Drijver

Praktische informatie

Cover magazine 4 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Wildrijk in de herfst

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. In deze editie lees je onder andere over onze eerste aankoop, meer dan 80 jaar geleden, het Wildrijk. Benieuwd? Vraag dan eenmalig gratis ons magazine aan.