Geschiedenis leeft op buitenplaatsen bij Leyduin

Excursies
Woestduin / Ilse Miedema
© Ilse Miedema
Excursies

Herfstwandeling op historische plaats

Het is prachtig wandelen in de herfst op de vele buitenplaatsen in Zuid-Kennemerland. Deze excursie gaat over Woestduin en Vinkenduin, onderdelen van buitenplaats Leyduin. De gids vertelt je van alles over de achtergronden van bossen en dreven.

Rijke geschiedenis

De buitenplaatsen kennen een lange en rijke geschiedenis. In vroeger tijd verbleven hier roemruchte families gedurende de zomer om zo de stinkende stad te ontvluchten. Ze wilden zich vermaken en deden hun best indruk te maken en lieten hun geld rollen. Daardoor kunnen we nog steeds genieten van de lanen, waterpartijen, heuvels, bijzondere bomen en chique gebouwen. Onderweg genieten we natuurlijk ook van de dieren en planten die hier leven.

Tips

  • I.v.m. corona is reserveren verplicht. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
  • We wandelen met een kleine groep van maximaal 10 personen en houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.
Woestduin Archief LNH

Praktische informatie

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.