GEANNULEERD Vroege vogels, vaarexcursie door Eilandspolder

Excursies
Eilandspolder omgeving Graft / I.E.H. Deppe
© I.E.H. Deppe
Excursies

Schilderachtige ochtendschemer

Voor dag en dauw uit de veren om de bijzondere sfeer van de vroege ochtend mee te maken. De ochtendschemer op het water ziet er schilderachtig uit. Damp trekt op van het water en de eerste zonnestralen schijnen er doorheen, wat een sfeervol beeld!
Je voelt de stilte van het land, maar de vele weidevogels zijn al helemaal wakker en actief. Je hoort ze overal om je heen. Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto’s vliegen soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen, en het gegak van de grauwe ganzen maakt dit geluidsspektakel compleet.
Zo glijd je in de fluisterboot de wereld van de weidevogels binnen.

Kom op tijd, je wordt dan ontvangen met een warm kopje koffie of thee. Om 07.00 uur stappen we in de fluisterboot en varen we Eilandspolder in. Onderweg stappen we misschien ook nog even uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen.

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
  • Reserveren verplicht.
Opvliegende grutto's op Landje van Geijsel
© Edwin Rem - Nature in Stock

Praktische informatie

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven