Geannuleerd: Verstilde winterrust in Ilperveld

Excursies
Ilperveld / Klaas Ros
© Klaas Ros
Excursies

Volop leven in de verstilde natuur van Ilperveld

De natuur maakt zich op voor de winter. Het water in het Ilperveld lijkt trager te bewegen en het gele riet zorgt voor een goudkleurige gloed. De meeste weidevogels zijn vertrokken naar het zuiden. Deze verstilde rust is maar schijn, want door de duizenden wintergasten is er nog altijd volop leven in dit prachtige natuurgebied. 

Varen, vogels en warme chocolademelk

Vaar mee door het fraaie, winterse landschap bij Landsmeer. Vanaf het water kan je de vele vogels het best bekijken. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien!
Er zijn ook allerlei soorten ganzen en zolang het nog niet vriest maak je kans op groepjes goudplevieren. Wie weet zien we in het riet een roerdomp op zoek naar prooi.

Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids je op een beker lekkere warme chocolademelk! 

Tips van de boswachter

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en extra warme (regen)kleding. 
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
Smient
© Gerard Bos

Praktische informatie

Magazine nummer 4 2018

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer van alles over de Wadden, mezen in de tuin en vondsten op het strand. En nog veel meer! Inclusief uitneembare wandelroute (14 km) rondom het Amstelmeer.

Naar boven