GEANNULEERD Vaartocht: op zoek naar rovers in de polder

Excursies
Bruine kiekendief / Menno Schaefer
© Menno Schaefer
Excursies

Roofdieren in Eilandspolder

Tijdens deze excursie neemt de gids je mee de polder in. In deze tijd van het jaar is het hoogtepunt van het broedseizoen voorbij en hebben de meeste vogels jongen. Met een beetje geluk kun je de grote weidevogelpullen zien rondlopen in de weilanden of op een van de plasjes die de polder rijk is.

De gids zal het tijdens deze vaartocht voornamelijk hebben over de predatoren, roofdieren die in Eilandspolder leven.
In de lucht zie je onder andere de bruine kiekendief en misschien zelfs al zijn jongen. Op de grond gaan we op zoek naar prooiresten en andere sporen van roofdieren. In deze fraaie polder leven er meer roofdieren dan je zou denken en de gids zal je er van alles over vertellen en laten zien.

Tip

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
  • Reserveren verplicht.
Eilandspolder verrekijker
© Door Dutchphoto

Praktische informatie

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven