GEANNULEERD Vaartocht naar trilveen in Eilandspolder

Excursies
Vaarexcursie in Eilandspolder / Klaas Ros
© Klaas Ros
Excursies

Trilveen en moeras in de polder

Tijdens deze vaartocht in de comfortabele fluisterboot schuif je rustig tussen de met riet omzoomde eilandjes door en geniet je van de vele weidevogels die nu in de polder te zien en te horen zijn. In samenwerking met de plaatselijke boeren werken we er hard aan om Eilandspolder tot een waar weidevogelparadijs te maken.

Deze keer heeft de excursie in Eilandspolder nog een ander thema. We hebben het over de eilandjes van trilveen waar veenmos, varens en orchideeën voorkomen. Ook is er een moeraslandje, helemaal in het hart van het gebied.

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
Rietorchis / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

Praktische informatie

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven