Geannuleerd - Rondleiding langs kookpotten en kanonnen in Fort K'IJK

Excursies
Fort KIJK
© S. van Keulen
Excursies

Neem een kijkje in een echt fort

Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Deze rondleiding is niet geschikt voor jonge kinderen.

Fort K'IJK onderdeel van de Stelling van Amsterdam

Fort K’IJK is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Voor of na de rondleiding kun je in de theeschenkerij een heerlijke kop thee of koffie nuttigen met wat lekkers erbij.

Tips

I.v.m. corona is reserveren verplicht. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Daarom is de groep niet groter dan 8 personen.
Het dragen van een mondkapje is bij deze historische rondleiding verplicht.

Excursie bij Fort K'IJK
© Mischa den Drijver

Praktische informatie

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.