GEANNULEERD Rondleiding langs kookpotten en kanonnen in Fort K'IJK

Excursies
fort kijk buiten
Excursies

Neem een kijkje in een echt fort

Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Deze rondleiding is niet geschikt voor jonge kinderen.

Fort K'IJK onderdeel van de Stelling van Amsterdam

Fort K’IJk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Voor of na de rondleiding kunt in de theeschenkerij een heerlijke kop thee of koffie nuttigen met wat lekkers erbij. Deze is geopend van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 16.00 uur. 

Poterne met theeschenkerij / Sabine van Keulen

Praktische informatie

Magazine 1 2019

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer van alles over de Noordduinen, stinsenplanten en weidevogels. En nog veel meer! Inclusief uitneembare wandelroute door de Noordduinen en de Zandpolder bij Groote Keeten.

Naar boven