GEANNULEERD: Paddenstoelen zoeken in de Donkere duinen

Excursies
Parasolzwam
© Jeanine Hamers
Excursies

Onmisbare schakel

Ga ook mee met deze herfstwandeling door de mooie Donkere Duinen. Onderweg gaan we op zoek naar paddenstoelen. Ze dragen de meest bijzondere en fantasierijke namen, zoals bijvoorbeeld vliegenzwammen, honingzwam, elfenbankjes en zwavelkopjes.
Paddenstoelen zijn erg fotogeniek en er zijn boeiende verhalen over te vertellen.

Bovenal zijn het belangrijke opruimers in de natuur. Als in de herfst planten afsterven en bomen hun blad laten vallen verwerken de paddenstoelen, samen met bacteriën en bodemdiertjes, al dit afval tot nieuwe voedingsstoffen. In het voorjaar maken de bomen en planten hier weer gretig gebruik van. Een onmisbare schakel in deze kringloop dus. Ook voor kinderen is het leuk om te zoeken naar deze fraai verstopte schimmels.

Belangrijk

  • Reserveren is verplicht i.v.m. corona. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
  • Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en we houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

vliegenzwam

Praktische informatie

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven