GEANNULEERD Open middag in schitterende natuurtuin Bram de Groote

Excursies
Tuin Bram de Groote
© Archief LNH
Excursies

Lente in de tuin

Eindelijk is de lente echt begonnen. De sneeuwklokjes en de krokussen, die er altijd als eersten bij zijn, maken plaats voor andere bollen zoals driekantig look, narcissen en blauwe sneeuwroem. Ook bosanemonen, helleborussen, sleutelbloemen en speenkruid bloeien volop. Bij de struiken is de toverhazelaar al uitgebloeid, maar de forsythia, de schijnhazelaar en een enkele azalea nemen het stokje over. Kortom, er valt weer veel te genieten.

Parel van Uithoorn

Bram de Groote vulde de tuin bij zijn woonboot aan de Boterdijk met allerlei exotische bomen, heesters en planten. Dit pareltje van Uithoorn is nu in beheer bij ons en wordt liefdevol onderhouden door een tiental vrijwilligers. Zij zijn aanwezig om je meer te vertellen. Een heerlijke gelegenheid om inspiratie op te doen voor je eigen tuin of om zomaar even de tijd kwijt te raken tussen alle schitterende bloeiers.

De tuin ligt op de hoek van de Elzenlaan en Boterdijk in Uithoorn. Je kan naar binnen via de zij-ingang tegenover de werkschuur (Elzenlaan 27). Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. Parkeergelegenheid op korte afstand in de Glanskopmees. De tuin is open elke eerste zondag van de maanden april t/m september van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.

Bezoeker tuin Bram de Groote

Praktische informatie

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven