GEANNULEERD Lepelaars op het schor bij Balgzand

Excursies
Lepelaars op Balgzand
© Leo Hofland
Excursies

Foeragerende lepelaars en veel meer...

Nergens in Nederland kun je zoveel vogelsoorten zien als op het wad. In deze tijd van het jaar zijn er dikwijls bergeenden te zien met hun jongen. Lepelaars verblijven ook graag op het wad en doen zich tegoed aan de overdaad aan voedsel. Een wonder dat deze prachtige vogels zo wit blijven in de modderige omgeving. 

Balgzand is een rustgebied en afgesloten voor publiek.  Eén keer per maand organiseren we een vogelexcursie en kan een kleine groep mensen een kijkje nemen in dit prachtige gebied. Een unieke kans. Voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Fietsen of wandelen naar kijkscherm bij Kooyhoekschor

We verzamelen bij Natuurinformatiecentrum 't Kuitje waar een (gratis) kop koffie of thee voor je klaar staat. In het centrum is ook een toilet aanwezig. Vergeet niet om binnen een kijkje te nemen in het aquarium, waar je het zeeleven van dichtbij kunt bewonderen (april t/m september). We beginnen met een korte introductie over het gebied en daarna gaan we op stap. Afhankelijk van het weer kiezen we om te gaan wandelen (5 km) of fietsen (beschikbaar op locatie). Onderweg stoppen we bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van het Kooyhoekschor. Het is hoog water en veel vogels hebben zich verzameld op deze belangrijke rustplek.

Tips van de boswachter

  • Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.
  • Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Wij zorgen voor een telescoop. 

  • Mocht je nog tijd over hebben, bezoek dan ook het vogelkijkscherm bij Balgzandpolder. Je passeert het kijkpunt onderweg naar het Natuurinformatiecentrum.

  • Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Excursie Balgzand
© Dutchphoto

Praktische informatie

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven