Bezoek de schitterende natuurtuin Bram de Groote

Excursies
Tuin Bran de Groote Uithoorn / Marian Verweij
© Marian Verweij
Excursies

Openmiddag in natuurtuin Bram de Groote

Het einde van de zomer is duidelijk zichtbaar in de tuin. Veel bloemen hebben zaad gevormd. De appel- en perenbomen hangen vol fruit en het belooft een goed notenjaar te worden. Voor de vogels is de tuin een eldorado met volop bessen aan de struiken. De vrijwilligers zijn al begonnen met ruimen, zoals het maaien van de bloemenweides en  het schonen van de oevers van de sloten. En we verzamelen veel  zaden om volgend jaar weer verzekerd te zijn van een bloemrijke tuin.

Bram de Groote vulde de tuin bij zijn woonboot aan de Boterdijk met allerlei exotische bomen, heesters en planten. Dit pareltje van Uithoorn is nu in beheer bij ons en wordt liefdevol onderhouden door een tiental vrijwilligers. Zij zijn aanwezig om je meer te vertellen. Een heerlijke gelegenheid om inspiratie op te doen voor je eigen tuin of om zomaar even de tijd kwijt te raken tussen alle schitterende bloeiers.

De tuin ligt op de hoek van de Elzenlaan en Boterdijk in Uithoorn. Je kan naar binnen via de zij-ingang tegenover de werkschuur (Elzenlaan 27). Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. Parkeergelegenheid op korte afstand in de Glanskopmees. De tuin is open elke eerste zondag van de maanden april t/m september van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.

Bezoeker tuin Bram de Groote

Praktische informatie

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven