Vogelkijkdag Waterberging Twisk, met KNNV Hoorn

Evenementen
Waterberging Twisk / K. Leek
© Koos Leek
Evenementen

Spot bijzondere vogels in dit drassige natuurgebied

Deze dag organiseren we samen met de Vogelwerkgroep van de KNNV Hoorn/West-Friesland.

Een vogelkijkdag op een bijzondere locatie. Waterberging Twisk is een prachtige plek om vogels te bekijken. Omdat het een drassig natuurgebied is, trekt het enorm veel vogels aan. De vogeltrek is begonnen. Op hun reis van het hoge noorden naar het zonnige zuiden hebben vogels onderweg plekken nodig om uit te rusten en bij te tanken. De waterberging is zo’n plek.

Tijdens een eerdere kijkdag in het voorjaar zijn wel 60 verschillende soorten gezien! Benieuwd of dit totaal vandaag is te evenaren, kom dan langs. Er staan vrijwilligers met telescopen klaar! 

Wat kunt u zien? 

Hoewel de zomer nog niet ten einde is, is de najaarstrek van vogels al in volle gang. Tijdens de vogelkijkdag kun je verschillende steltlopers zoals kemphaan, witgatje en oeverloper verwachten. Eenden zoals wintertaling, slobeend, krakeend en tafeleend behoren ook tot de soorten van dit gebied.  

Tips 

  • De moeite waard voor gezinnen, kinderen zijn van harte welkom.
  • Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.
  • Vermijd drukte en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Lees hier de actuele Coronamaatregelen. 
Kemphaan / H. v. Bruggen

Praktische informatie

cover Magazine2 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven