Spot vogels bij de Waterberging Twisk

Evenementen
Waterberging Twisk / K. Leek
© Koos Leek
Evenementen

Spot bijzondere vogels in dit drassige natuurgebied

De open dag bij Waterberging Twisk is inmiddels een mooie traditie. Omdat het een erg drassig natuurgebied is, trekt het enorm veel vogels aan. De vogeltrek is begonnen. Op hun reis van het hoge noorden naar het zonnige zuiden hebben vogels onderweg plekken nodig om uit te rusten en bij te tanken. De waterberging is zo’n plek. Tussen grote groepen grauwe ganzen, wilde eenden en kieviten gaan we op zoek naar minder alledaagse soorten. Er is bijvoorbeeld kans op kemphaan, bosruiter, groenpootruiter en krombekstrandloper. Deze dag organiseren we samen met de Vogelwerkgroep van de KNNV Hoorn/West-Friesland.

Tips van de boswachter

  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Je rijdt vanaf Lambertschaag in oostelijke richting over de N239. Ga direct na de waterberging rechtsaf de Noorderweg in. Na enkele honderden meters zie je aan je rechterhand het fietspad met parkeerplaats. Parkeer hier je auto en volg het fietspad tot je de activiteit vindt. Het ontmoetingspunt is het infobord bij het fietspad aan de zuidkant van het terrein.
Kemphaan / H. v. Bruggen

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven