Open middag in schitterende natuurtuin Bram de Groote

Evenementen
Tulpenboom / Marian Verweij
© Marian Verweij
Evenementen

Tulpenboom en honing!

Op zondag 2 juni bent u weer van harte welkom op onze maandelijkse Open Dag. De tuin heeft nog steeds veel weg van een kleurig schilderspalet. De natte en niet te warme periode in april/mei heeft ervoor gezorgd dat de planten lang blijven doorbloeien. Intussen groet er volop gele lis aan de slootkanten en is de krabbenscheer opgedoken. De tulpenboom ofwel Liriodendron tulipifera (foto boven) verdient deze maand wat extra aandacht. Deze forse boom dankt zijn naam aan de vorm van het blad en aan de tulpvormige bloemen. Juni is de bloeimaand. De bijen hebben dankzij de bloemenrijkdom gezorgd voor volle raten. Met een beetje geluk is er op 2 juni verse honing in de aanbieding.

De tuin is open van 13 tot 16 uur. De tuin ligt in Uithoorn op de hoek van  de Boterdijk en Elzenlaan in Uithoorn. U kunt naar binnen via de zijingang tegenover onze werkschuur aan de Elzenlaan. Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. De toegang is gratis.

Bezoeker tuin Bram de Groote

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven