Masterclass Bas Haring over het IJsselmeer op Pampus

Evenementen
Pampus - luchtfoto met boten
© Fort Pampus
Evenementen

Welke rol speelt de natuur in onze economie?

2018 stond in het teken van 100 jaar Zuiderzeewet, één van de meest ingrijpende wetten waarmee de basis werd gelegd voor de ontwikkeling van Nederland als Delta met grootschalige waterwerken. De afsluiting van de Zuiderzee en inpolderingswerken zijn voorbeelden van de uitwerking van Zuiderzeewet. Vorig jaar organiseerden wij in het kader van de 100ste verjaardag van de Zuiderzeewet een aantal Masterclasses met inspirerende sprekers. Mark Mieras en Matthijs Schouten daagden beleidmakers, beslissers, ontwikkelaars en onderzoekers rondom het IJsselmeergebied uit om te kijken naar dit grootste zoetwatermeer van West-Europa vanuit een niet alledaags perspectief. Waar staan we nu? En hoe gaan we er mee om?

Op 9 oktober 2019 organiseren we de derde Masterclass met Bas Haring op Pampus. Een inspirerend verhaal op een inspirerende plek, midden in het Blauwe Hart van Nederland! U bent van harte uitgenodigd om de Masterclass van Bas Haring bij te wonen, die vanuit zijn visie als filosoof en wetenschapper ingaat op de vraag: ‘Welke rol speelt de natuur in onze economie’

Over Bas Haring

Bas is filosoof, wetenschapper, informaticus, hoogleraar en presentator van educatieve en inspirerende tv-programma’s. Hij wordt ook wel onze Nederlandse ‘volksfilosoof’ genoemd. Hij ziet het als zijn missie om de wetenschap toegankelijk te maken en weet relevante maatschappelijke thema’s vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Hoe ziet hij de rol van de natuur in onze economie? Wie betaalt de rekening voor ons handelen? Wat kunnen we leren van 100 jaar Zuiderzeewet en wat doen we met onze kennis?

Programma

15.15 – 15.30 uur Inschepen Muiden
15.30 – 16.00 uur Vertrek veerboot naar Pampus vanaf Muiden
16.00 – 17.00 uur Masterclass: Bas Haring ‘Wat is de rol van de natuur in onze economie?’
17.00 – 18.00 uur Hapje en drankje
18.00 – 18.30 uur Terugvaart Pampus - Muiden

Aanmelden en locatie

Aanmelden voor deze gratis Masterclass is verplicht. 
De boot vertrekt vanaf de Herengracht (tegenover nr. 33) in Muiden. Vragen kunt u mailen naar info@hetblauwehart.org

Bas Haring / Wikipedia

Praktische informatie

cover november

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over winter in het bos van Woestduin, wintergasten en bijzondere waarnemingen in onze gebieden. Met fietsroute (46 km) Zuid-Kennemerland. 

Naar boven