Kenniscafé Groene vrijwilliger van de Toekomst

Evenementen
Vrijwilligers / Aico Lind
© Aico Lind
Evenementen

Alles over werving van "De Groene vrijwilliger van de toekomst"

In Noord-Holland zijn ruim 12.000 vrijwilligers actief in het groen. Hoe zorgen wij ervoor dat deze grote groep steeds nieuwe enthousiaste aanwas krijgt? Wie zijn de groene vrijwilligers van de toekomst? Hoe bereik je ze en wanneer zijn ze enthousiast om zich in te zetten voor hun groene omgeving?

Werf jij in je dagelijkse (vrijwilligers) werk vrijwilligers, kom dan naar ons Kenniscafé op 13 november 2018 in Haarlem!

De nieuwe vrijwilliger wil gevraagd worden

Motivaction heeft een onderzoek uitgevoerd naar deze nieuwe groepen groene vrijwilligers in Nederland. Jongeren willen bijvoorbeeld gevraagd worden door andere jongeren; willen iets bijdrage aan milieu en klimaat of ervaring opdoen voor hun carrière. Volwassenen tot 55 jaar willen de natuur in de eigen omgeving behouden, tot rust komen na een drukke werkweek of iets actiefs doen met hun kinderen.

Wat betekent dit voor jou?

Wat kunt je als coördinator, bestuur of begeleiders van de vrijwilligers doen om jouw vrijwilligersgroep op sterkte te houden? Wat willen de nieuwe vrijwilligers en wat bieden wij ze? Welke ondersteuning heeft u daar bij nodig? Wij gaan graag met je in gesprek en ook actief aan de slag tijdens een Kenniscafé op 13 november 2018.

Het programma 14.00-19.00 uur

  • 14.00 uur pre-programma, rondleiding door Provinciehuis
  • 15.00 uur je wordt verwelkomd door Gedeputeerde Adnan Tekin van de Provincie Noord-Holland.
  • Rob Meijers van LandschappenNL vertelt over de laatste ontwikkelingen.
  • Motivaction licht de opvallende conclusies uit het onderzoek toe.
  • Daarna volgen de workshops waarin wij samen kijken wat u kunt doen om de nieuwe doelgroep te bereiken. 
  • Natuurlijk is er na afloop gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Het Kenniscafé wordt georganiseerd door de gezamenlijke TBO’s in Noord-Holland en word je aangeboden door de Provincie Noord-Holland vanuit haar aanpak Groen Kapitaal.

Aanmelden

Vrijwilligers
© Dutchphoto

Praktische informatie

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven