GEANNULEERD Open dag in Eendenkooi 't Zand

Evenementen
Eendenkooi 't Zand / Dutchphoto
© Dutchphoto
Evenementen

Ontmoet de kooiker, zijn hondje en de eenden

Vlak na de inpoldering van de Zijpe werden er verschillende eendenkooien aangelegd in de nieuwe polder. Direct achter de Zijperdijk lag toen de zee. De eendenkooien lagen hierdoor op een zeer strategische plaats. Eenden die ’s nachts op het wad foerageerden, werden overdag de eendenkooi in gelokt. Zo ook in  Eendenkooi  ’t Zand, waarvan de opbrengst destijds ten goede kwam aan weduwen van walvisvaarders uit het nabijgelegen dorp Oudesluis.

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig van deze historische gebieden over. Eendenkooi ’t Zand is behouden gebleven en door ons helemaal in oude staat hersteld. Nog steeds worden hier eenden gevangen, maar nu krijgen de eenden een ring en daarna hun vrijheid terug. Ben je benieuwd hoe de ruim 400 jaar oude eendenkooi er uit ziet? Kom dan zelf een kijkje achter de schermen nemen.

Op 30 juni is er van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Je mag vandaag zelf door de eendenkooi en het achtergelegen weidegebied wandelen. Op diverse punten staan vrijwilligers om uitleg te geven. In het kooibos kunnen kinderen een hut bouwen en op het erf is een mandenvlechter aan het werk te zien. Als je geluk hebt, tref je de kooiker en zijn hondje voor een demonstratie in een van de vangpijpen. 

Aanmelden is niet nodig.

Jeugd excursie eendenkooi / Dutchphoto
© Dutchphoto

Praktische informatie

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven