Fiets- en vaarexcursie "Ontdek de natuur van Landsmeer" - 11.00 uur arrangement

Evenementen
Kelly
© Moments By Kelly
Evenementen

Deze excursie is een samenwerkingsverband tussen gemeente Landsmeer, Bureau Toerisme Laag Holland en Landschap Noord-Holland, in samenwerking met Natuurboerderij Hardebol, Programma Doortrappen, Stichting SamenMeer en Zorgboerderij De Marsen. 

Arrangement 
De ontvangst is om 11:00 uur met een heerlijk kopje koffie of thee met gebak bij Natuurboerderij Hardebol. Wandel over het erf en zie hoe de familie Hardebol met liefde de boerderij runt. Desgewenst kun je mee met een rondleiding met de boer. Om 12:00 uur staan schipper en gids van Landschap Noord-Holland voor je klaar om je mee te nemen door het Ilperveld. Er gaat een extra boot mee voor de fietsen; je fiets staat voor je gereed bij het eindpunt van de vaartocht.

Na de vaartocht (van ongeveer 60 minuten) start de fietsroute door het landschap van Landsmeer en met name door Het Twiske. Een aanbevolen fietsroute staat hieronder, maar uiteraard ben je vrij je eigen route te nemen. Voordat je op de fiets stapt kun je je fiets nog laten checken door The Cool Biking Company uit Landsmeer en hebben vrijwilligers van SamenMeer nog een kleine versnapering.

In Het Twiske wordt nog een stop aanbevolen bij Zorgboerderij en Boerderijwinkel De Marsen. Niet alleen vanwege het winkeltje, maar ook omdat Doortrappen hier aanwezig is met informatie, een quiz en een goodiebag.

Wat is er inclusief?
- Koffie/thee met gebak én rondleiding bij Natuurboerderij Hardebol
- Vaartocht door het Ilperveld
- Fietscheck
- Versnapering van SamenMeer
- Speciaal ontwikkelde fietsroute
- Tips voor onderweg
- Goodiebag van Doortrappen

Praktische gegevens
> De excursie is mogelijk met een eigen fiets van normaal formaat. Bakfietsen en erg grote fietsen kunnen niet mee aan boord.
> Hier vind je de fietsroute die wordt aanbevolen: Fietsroute 'Ontdek de natuur van Landsmeer' | Laag Holland

Ilperveld landschap in bloei

Praktische informatie

cover M2 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven