Amstellanddag met twee weidevogelexcursies in Ronde Hoep

Evenementen
Rondehoep
© Siebe Swart
Evenementen

Tijdens de Amstellanddag staat de streek ten zuiden van Amsterdam bol van de activiteiten. Het is dé kans om het gebied en haar bewoners te leren kennen.
Ben je liefhebber van weidevogels? Dan kun je met onze boswachter op de Amstellanddag 2023 de prachtige Ronde Hoep van binnenuit bekijken. Vanaf de Polderweg gaan we om 11:00 uur en om 14:00 uur wandelen tussen de vogels in het klassieke veenweidelandschap dat in eigendom en beheer is van Landschap Noord-Holland. Unieke kans om dat ene stukje van het midden van de polder te bekijken.

Al wandelend vertelt de boswachter over het ontstaan van de polder en de bijzondere natuur. Onderweg hoor je hoe boeren, de agrarische natuurvereniging en Landschap Noord-Holland samen werken om de natuur in deze polder te behouden. In het historische landschap van de Ronde Hoep broeden veel weidevogels als grutto, tureluur en slobeend. Die hebben inmiddels kuikens en met wat geluk krijgen we die te zien.

Duur: circa twee uur
Vertrekpunt: Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel, 200 meter ten oosten van de boerderij op nr. 32.
Deelname is gratis. Alle activiteiten op de Amstellanddag zijn gratis. Ter plekke aanmelden.
Neem een verrekijker mee en trek wandelschoenen of laarzen aan.

Het goede nieuws uit 2021: Ronde Hoep: dit jaar voedselbank voor weidevogels | Landschap Noord-Holland (landschapnoordholland.nl)

Zie het volledige programma van de dag op Amstellanddag 2023 - 4 juni 2022 (beschermersamstelland.nl)
Deze wandeling is nr.28 in het pragramma van de Amstellanddag.

Tureluur / Joke Huijser-Spekken
© Joke Huijser-Spekken

Praktische informatie

cover M2 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven