Zo.18 februari: Vaartocht door het Winter Wonderland van het Ilperveld, Landsmeer.

021180218 - Op bestelling

Het is nog steeds winter, de bomen zijn kaal, het water is traag van de kou en de dagen zijn kort en donker. Juist nu is een vaartocht in de winterse natuur een welkomen afwissling. Alle wintergasten zijn gearriveerd en hebben zich genesteld op de ook kale velden. Maar ook nu valt er genoeg te zien en te beleven op en langs het water.

Wat kunt u zien:
Vooral smienten zijn hier in grote getalen aan het  overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien! Sommigen ganzensoorten zijn er en soms ook groepjes goudplevieren. Het is prachtig om met de boot langs en door het goudkleurige wuivende riet te varen. Kom en vaar met ons mee. Het is wel raadzaam om je warm aan te kleden. Maar goed ingepakt is het volop genieten van de winter op het water het Ilperveld. Na afloop van de tocht wordt u getracteerd op een beker lekkere warme chocolade melk.

                     

Tip van de Boswachter: 
Op deze vaartocht is het handig om laarzen en warme (regen)kleding mee te nemen. Op het water is het vaak fris. Bent u in het bezit van een verrekijker neem deze dan ook mee. Zin om mee te gaan? Reserveer dan een plek aan boord

 

 

Foto's: Klaas Ros

Tijd: 13.30-15.30 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX  Landsmeer. Kijk voor de route op www.ilperveld.nl
Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.