Zo. 29 april: Vaartocht voorjaarsbloemen en broedende weidevogels in het Ilperveld, Landsmeer.

021290418 - Op bestelling

De lente is weer aanwezig. Wat duidelijk te zien is in de plas-drasgebieden van het Ilperveld. De weidevogels zijn druk aan het broeden. En de eerste jonge weidevogels en rietvogels scharrelen door de weilanden op zoek naar voedsel.  Op het water is het ook een drukte van belang met al dat jonge goed. In de lucht zijn de rovers weer present ook hun jongen hebben honger. En langs de waterkant kruipen allerlei planten langzaam uit hun schulp. Onze schippers en gidsen kunnen u er alles over vertellen.

Wat kunt u zien?
Kieviten, Gruto's, Scholeksters, Tureluurtjes, Ganzen, en diverse zangvogeltjes, misschien al met hun jongen, zijn weer in groten getale aanwezig. Ook de lepelaars, zilverreiger en misschien de Roerdomp kunnen zich laten zien. Hoor hoe de grutto’s hun karakteristieke eigen naam roepen.  Afhankelijk van het lenteweer is het goed mogelijk dat de Rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer te voorschijn. De gids laat het u allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes. We gaan op zoek naar deze graag geziene plekjes in het Ilperveld.

 

Tip van de boswachter:
Heeft u een verrkijker? Neem deze dan mee! Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Zin om mee te gaan? Reserveer dan een plek aan boord!

Tijd: 13.30-15.30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Kijk voor de route op www.ilperveld.nl
Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.  Neem uw Beschermerspas mee. Reserveren is nodig!
 

Foto broedende zwaan: Michelle Krouwels; Foto Ilperveld: Hans van Groen

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.