Zo 25 maart: Is de vogeltrek op het Balgzand bij Den Helder al begonnen?

016210318 - Op bestelling

Het Balgzand is de vogelrijkste plek van de provincie. Er zitten er soms meer dan 100.000! In deze periode arriveren veel vogels uit het zuiden. Andere maken zich klaar om naar het noorden af te reizen. Het is altijd weer een verrassing om te ontdekken welke soorten er zijn te zien.

Wat kunt u zien?

Het tijdstip van de excursie is zo gekozen dat de vogels die op het wad voedsel hebben gezocht naar de dijk terug vliegen. Het wordt vloed. We kunnen ze dan mooi bekijken. We gaan ook op zoek naar de eerste broedvogels zoals de kluut en de tureluur.


Kanoetstrandlopers, Foto Gerard Bos.

Tip van de boswachter: Trek warme kleding aan, het kan fris zijn op het wad.

Tijd: 12.00-14.00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-, Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. U kunt zich hieronder aanmelden en betalen, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.
Belangrijk: In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Wij kunnen tot 25 fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook wel vogels te zien.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.