Zo 22 oktober: Paddenstoelendag in het Wildrijk bij Sint Maartensvlotbrug

020221017 - Op bestelling

De herfst is een prachtig seizoen om er op uit te trekken. We organiseren dit jaar een paddenstoelendag in het Wildrijk bij Sint Maartensvlotbrug.

Van 14 t/m 29 oktober vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. Zestien dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis te beleven.

 

 

 

Wat kunt u beleven?
Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht en een quiz. Kinderen kunnen brood bakken, heksensoep maken (om 12:30 uur) of knutselen met een paddenstoelenmemory. Ook volwassenen kunnen volop genieten van de paddenstoelen, voor hen zijn er diverse excursie. Er zijn verder kraampjes met honing, bloemzaden en biologische bollen en de Mycologische Vereniging is aanwezig. Het excursieprogramma voor die dag ziet er als volgt uit:

- 10:30 uur kinderexcursie;
- 10:45 uur excursie voor volwassenen;
- 12:30 uur heksensoep maken
- 13:00 uur kinderexcursie;
- 13:30 uur excursie voor volwassenen;
- 14:30 uur kinderexcursie
- 14:45 excursie voor volwassenen

Verder is er een terras waar hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Tijdens deze dag is ook de promotiewagen aanwezig. Daar kunt u terecht voor allerlei wetenswaardigheden over de natuurgebieden en de activiteiten. Onze vrijwilligers vertellen het u graag. 


Elfenbankje, foto Koos Leek. Foto vliegenzwam: Henk van Bruggen

Tip van de boswachter: Voor kinderen is de paddenstoelendag altijd een belevenis!

Tijd: 10.00-16.00 uur
Startplek: Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug. Parkeren op P langs de Zeeweg.
Kosten: € 1,-, kinderen tot 12 jaar € 0,50. Beschermers en hun kinderen hebben gratis toegang (neem de Natuurpas wel mee!).

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.