Zo 22 april: Open dag in het Bosje van Broekens bij Driehuis

204220418 - Op bestelling

Het Bosje van Broekens is een klein restant van het binnenduinbos dat hier vroeger stond. Later werd het een onderdeel van een buitenplaats. De vorige eigenaar heeft het aan Landschap Noord-Holland geschonken. Er staan veel eiken die vroeger als hakhout werden beheerd.

Wat kunt u zien?
De vroegere eigenaars hebben in het bosje veel stinsenplanten neergezet. Die komen vaak uit verre streken en geven kleur aan het voorjaar. De meeste bomen in het bosje hebben een grillige vorm en trekken veel vogels. Een vrijwilliger van Landschap Noord-Holland staat voor u klaar als u een vraag heeft.


Bosanemonen, foto Lauran Oomen

Tijd: 10.00-16.00 uur.
Ontmoetingspunt: De ingang is te vinden aan de Waterlandweg in Driehuis, vlak voordat de weg overgaat in een fietspad. De ingang is aangegeven met welkom-vlaggen. Er is hier geen parkeermogelijkheid voor auto’s. Deze kunt u elders in de wijk parkeren.
Kosten: De toegang is gratis voor Beschermers. Van bezoekers die geen Beschermer zijn vragen wij een kleine vrijwillige gift. Met deze giften kunnen wij het bosje in de toekomst net zo goed beheren als nu. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.