Zo. 20 mei: Vaartocht voorjaarsbloemen en weidevogels in het Ilperveld, Landsmeer.

021200518 - Op bestelling

De lente is volop aanwezig. Wat duidelijk te zien is in de plas-drasgebieden van het Ilperveld. De weidevogels zijn klaar met broeden. En steeds meer jonge weidevogels en rietvogels scharrelen door de weilanden op zoek naar voedsel.  Op het water is het ook een drukte van belang met al dat jonge goed. In de lucht zijn de rovers weer present ook hun jongen hebben honger. En langs de waterkant kruipen allerlei planten langzaam uit hun schulp. Onze schippers en gidsen kunnen u er alles over vertellen.

Wat kunt u zien?
Kieviten, Gruto's, Scholeksters, Tureluurtjes, Ganzen, en diverse zangvogeltjes, met hun jongen, zijn weer in groten getale aanwezig. Ook de lepelaars, zilverreiger en misschien de Roerdomp kunnen zich laten zien. Hoor hoe de grutto’s hun karakteristieke eigen naam roepen. De gids laat het u allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes.

Tip van de boswachter:
Heeft u een verrkijker? Neem deze dan mee! Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Zin om mee te gaan? Reserveer dan een plek aan boord!

Tijd: 13.30-15.30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Kijk voor de route op www.ilperveld.nl
Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.  Neem uw Beschermerspas mee. Reserveren is nodig!
 

Foto pinksterbloem: Hans van Groen; Foto Gans met  jongen: Klaas Ros

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.