Zo 20 augustus: Vertelling en expo Frans Buissink in Huis Leyduin, Vogelenzang

040200817 - Op bestelling

Kunstschilder en natuurschrijver Frans Buissink is op zondag 20 augustus te gast in Huis Leyduin waar zijn kunstwerken nog tot 8 september de wanden van de kamers sieren.

Om 12.00 en om 14.00 uur vertelt Frans u iets over de mooiste plekken van Noord-Holland en over de totstandkoming van een olieverfschilderij van zijn hand. De vertellingen duren ca. 30 minuten.

Van 11.00 en 16.00 uur is hij aanwezig bij de expositie van 26 kunstwerken. U kunt hem dan persoonlijk ontmoeten en hem desgewenst vragen stellen over een specifiek schilderij. En niet te vergeten: u bent van harte welkom. De entree en de lezing is gratis.

De titel van de expositie is De Kleuren van het Landschap.

Buissinks’ werk bestaat voornamelijk uit kenmerkende Noord-Hollandse landschappen, zoals het wad, de duinen en de polders waar hij zelf zo van houdt. De schilderstijl ligt op de grens van werkelijkheid en abstractie, waarbij de vorm niets anders is dan een aanleiding voor een avontuur: een langdurig zoeken en experimenteren met kleuren en de nooit uitgeputte mogelijkheden van olieverf. De collectie is het bekijken meer dan waard.

Gratis te bezoeken

Tijd: 10.00-16.00 uur
Adres: Huis Leyduin. Parkeren op Woestduinweg 4, 2114 BG  Vogelenzang. Vanaf hier wandelt u in 5 minuten naar het grote huis. Klik hier voor de routebeschrijving.
 

 

 

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.